-Mami, ăsta-i un bebeluș? Cu un pempăs atât de mic?!
Luăm bebelușul , și îl așezăm ușor pe păturică.
-Este un bebeluș care a vrut să cunoască lumea mai devreme. Sunt bebeluși care sunt nerăbdători să își cunoască mama, așa că ajung mai devreme la pieptul mamelor lor, dar bebelușii sunt mai fragili și trebuie să avem grijă ceva mai mult de ei.
-Și ce fac bebelușii atât de mici? Întreabă domnul Curios.
-Bebelușii au nevoie de somn ca să crească mari, așa cum ai crescut și tu. Dar bebelușii care vin pe lume mai devreme, au nevoie de somn și mai mult, așa că dorm aproape tot timpul. Cu mult somn și multă dragoste, bebelușii se fac copii mari, așa, ca tine. :)
-Eu o să îl iubesc mult pe bebeluș. Pot să îi schimb eu pempăsul?
Uneori discuțiile cu copiii îmi fac inima praf, mai ales conversațiile cu M. Cum să nu îl ador?
Anual, la nivel global, se nasc aproximativ 15.000.000 de bebelusi prematuri. Pentru ei, fiecare zi este o lupta. Cu un trup atat de firav incat poate cantari chiar si sub 800 de grame, o activitate simpla precum schimbatul scutecului poate necesita chiar doua asistente, patru maini grijulii si pana la zece minute.
Scutecul pe care il vedeti in poze este un scutec special Pampers Preemies Protection creat pentru bebelusii prematur, nu se gaseste spre comercializare si este folosit doar in matertinatile din Romania si doar pe perioada spitalizarii bebelusilor pana ei sunt in afara oricarui pericol si sunt pregatiti sa plece acasa alaturi de familiile lor.
Scutecul conceput special pentru #miciiluptatori este o mare realizare deoarece somnul este dar este crucial pentru cei nascuti prematur, care dorm 97% din timp. Iar somnul este baza dezvoltarii lor fizice si emoționale, astfel incat este important ca somnul sa nu le fie tulburat de vreo forma de discomfort fizic.
Contactul piele pe piele este vital pentru #miciiluptatori, la fel de important cum este ca parintele sa le vorbeasca mult, sa simta vibratia vocii mamei sau a tatalui. Un cantec de leagan linisteste bebelusul, iar Pampers creeaza primul cantec de leagan pentru prematuri alaturi de parintii din Romania.
Realizam impreuna un cantec de leagan pentru eroii nostri? Ce cantece le cantati copiilor vostri cand erau bebelusi? Sau ce le cantati acum?
#SomnUsorMicLuptator #ad
Parintii prematurilor sunt eroii copiilor lor dar sunt si eroii nostri.
同時也有10000部Youtube影片,追蹤數超過2,910的網紅コバにゃんチャンネル,也在其Youtube影片中提到,...
incat 在 Mamă de Matei Facebook 的最讚貼文
Un share va rog, este cel mai simplu ajutor. Mulțumesc
Deși tare mi-aș dori sa nu mai fiu nevoita sa fac asta, din când în când, va mai cer ajutorul. Astazi este vorba despre Sofia. Este nevoie sa facă terapii foarte scumpe pentru a se menține în viata....Fiecare bănuț contează. ..
Sofia este o fetita in varsta de 2 ani si 3 luni care in primavara anului trecut a fost diagnosticata cu AMIOTROFIE SPINALA TIP II (confirmata prin testare genetica).
Amiotrofia spinala este o boala degenarativa cu transmitere genetica autozomal recesiva care afecteaza neuronii din maduva spinarii, adesea si pe cei sin trunchiul cerebral, ducand la moartea acestora cauzele cele mai vizibile fiind pierderea masei musculare si scaderea fortei.
Amiotrofia spinala de tip 2 este cea mai frecventa, complicatiile fiind diverse: gastrointestinale, deformarea scheletului, aparitia tulburarilor de vorbire, de deglutitie (mestecat) si de insuficienta respiratorie care de cele mai multe ori este complicatia terminala a bolii.
In Decembrie 2016 dupa mai bine de 30 de ani de cercetari, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat in SUA primul si UNICUL medicament care poate vindeca aceasta boala, se numeste SPINRAZA, este produs de Biogen si in prezent este in curs de introducere si in Europa asteptand aprobarea EMA (European Medicines Agency). Tot in Europa se desfasoara programe de testare in care sunt cuprinsi copii cu tipul 1 si care beneficiaza deja de administrarea acestui tratament. Acest tratament presupune administrarea mai multor doze (4-6 /an) iar costul este foarte ridicat, cateva sute de mii de euro.
Pana cand Spinraza va fi aprobat si pentru tipul 2 tot ce putem face este sa urmam un tratament pentru a prevenii si trata complicatiile specifice astfel incat sa-i mentinem functiile motorii pentru cat mai mult timp, in speranta ca intr-o zi Sofia va putea fi vindecata. La recomandarea medicilor, Sofia urmeaza terapii diverse de tip kinetoterapie, hydrokinetoterapie, ergoterapie, etc., chiar si de doua ori pe zi. Rezultatele se vad, insa toate aceste proceduri adunate sunt destul de costisitoare. Sofia este o luptatoare, isi doreste enorm de mult sa merga si sa se joace cu copii de varsta ei. Ne-am dorit enorm acest copil, iar acum trecem prin cea mai grea incercare din viata oricarui parinte, lupta de a ne salva copilul.
Asociatia Copilarie Fermecata a deschis un cont in numele Sofiei in care sa putem strange prin completarea Formularul 230 cei 2% din impozitul pe venit care poate fi redirectionat de orice salariat. Deasemenea pot redirectiona PFA-urile si SRL platitori de impozit pe profit (trebuie doar sa spuneti contabilei numarul de cont si numele beneficiarului).
Pentru donatii conturile deschise la ING Bank sunt:
Dragan Miruna Monica: RO 52 INGB 0000 9999 0260 5977
Dragan Cristian: RO 47 INGB 0000 9999 0442 1713
Va multumim tuturor,
Miruna-Monica Dragan si Cristian Dragan.